U hebt schulden en waarschijnlijk een brief ontvangen dat u moet betalen. Schulden brengen zorgen met zich mee en een incassoprocedure kan veel geld kosten. Mocht u de vordering in een keer kunnen betalen dan bespaart u veel geld. Met de knop Direct Online Betalen komt u in het betaalmenu.

Wilt u de vordering wel betalen maar kunt u dat niet in één keer, dan lukt dat misschien wel gespreid over enkele maanden. Met de knop Een betalingsregeling treffen komt u direct in het menu voor een betalingsregeling. In dit menu wordt u een aantal vragen gesteld over uw inkomen en uw uitgaven. Dat doen wij niet voor niets. De opdrachtgever wacht al lang op zijn geld en wil eigenlijk het liefst alles in een keer betaald krijgen. Het treffen van een betalingsregeling is een gunst van de opdrachtgever en geen recht wat u toekomt. Wij beoordelen aan de hand van uw inkomsten en uitgaven of het door u gedane voorstel redelijk is en door ons is te verdedigen naar de opdrachtgever. Wij kijken echter ook naar uw situatie. Als u een regeling treft waardoor u te weinig geld over houdt (onder de “beslagvrije voet” komt) zullen wij dat ook aanpassen. De kans is dan immers groot dat u de voorgestelde betalingsregeling niet zal kunnen nakomen en verder in de problemen komt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u niet betaalt, omdat u het oneens met de vordering bent. In dat geval verzoeken wij uw bezwaren met de knop Verweer tegen de vordering voeren schriftelijk aan ons kenbaar te maken.

Hebt u meerdere schulden en absoluut geen mogelijkheden om te betalen neem dan contact op met schuldhulpverlening, bijvoorbeeld door contact te zoeken met het sociale loket van uw gemeente. Op internet vindt u veel informatie over schuldhulp en  schuldsanering.